Food & Art

Popüler dilde gastronomi yani yemek bilimi son yıllarda çeşitli gelişmeler göstermiştir. O kadar ki üniversitelerde gastronomi bölümü dahi kurulmuştur. Gastronomi her şeyden önce bir kültür ve sanattır.

Aivali Food & Art’a başlarken amacımız insanlara lezzeti sanat ile sunmak. Bunun için restoranımızda fine dining (iyi yemek) tasarımı kullanıyoruz. Bizce iyi yemek; kaliteli, sağlıklı ve  doğal ürünler kullanarak özgün yemeklerin temiz ve kusursuz bir atmosferde sunulmasıdır. Kaliteli ve doğal ürünlerin çeşitliliği açısından Ayvalık bizce Türkiye’de ki en doğru konum. Mutfağımızda kullandığımız ürünler ithal ürünler dışında yerel üreticilerden temin edilmektedir.

Ayvalık sadece zeytin ve zeytinyağı merkezi değildir, kıyılarında ki deniz ürünü çeşitliliği, iç kesimlerde ki kırmızı et ürünleri, kozak yaylası ve çevresinde yetiştirilen her türlü sebze, meyve ve ot ürünleriyle Türkiye’de ve Dünya’da gastronomi merkezi olmaya adaydır. Bunun için biraz daha mutfak bilimlerini kullanmak ve özünü kaybetmeden kendini geliştirip yenilemek gerekir. Bu hedefe ulaşmakta umarız Aivali‘nin de bir katkısı olur.

menü

Tadım menüsü satın almak veya hediye etmek için iletişime geçiniz.

  • kadeh köpüklü şarap
  • Başlangıç tabağı
  • sorbe
  • chef’in özel hazırlanmış ana yemek tabağı
  • 1 şişe chef’in şarap seçimi
  • tatlı
  • konyak/brandy
  • kişi başı 230 TL